top of page

Mina hundar

Jag heter Åsa och bor i Täby, utanför Stockholm.

Jag har alltid älskat hundar och drömde under hela min uppväxt om att skaffa hund. När jag flyttade hemifrån så började jag leta hund direkt. Det var min man Attilas förtjänst att det blev Rottweiler, för han sa: antingen en rottis eller ingen hund alls! Och efter en hel del letande så fick vi äran att köpa en fantastiskt söt liten tik på Deminas Kennel, och det var Roxane… Och vad ska jag säga. Roxane var hunden med stort H, den bästa hund man någonsin kan få. Jag kan nog ärligt säga att jag aldrig kommer att få en sådan hund igen, var en på miljonen... Hon somnade in 15 år gammal, och saknaden kommer alltid finnas kvar…


Ganska snabbt blev det fler hundar i familjen. Att dela sitt liv med så bra hundar gjorde att intresset för rasen ökade och jag började fundera på uppfödning. Efter att ha utbildat mig till instruktör och mentaltestfigurant, gått massor med kurser, provat på de flesta grenar och tävlat mycket så ansökte jag om kennelnamn. För att kunna ge mina valpköpare det stöd och support jag ville så behövde jag lära mig så mycket som möjligt själv innan. Namnet blev Devarox och det kommer såklart från de första hundarnas namn, DEminas VArgas & ROXane. Första Devaroxkullen föddes 2003. Idag har vi ingen Rottweiler kvar... Vår farbror Evrmor's Wesley of Maplemor gick nyss bort 13 år gammal, kort därefter somnade Devarox Dollie P in, hon blev 9 år.

När familjen blev större och tiden för hundträning blev mindre så beslutade jag mig för att inte för att inte skaffa någon ny Rottweiler. Rasen är en brukshund och kräver tid och träning för att må bra, så vi letade istället efter en sällskapshund. Min Rottweileruppfödning är idag vilande. 


För 5 år sedan kom det en liten vild fransk bulldogg fröken in i familjen. Stella (Qule Quli’s Astrid Go To Devarox) är världens ballaste hund som man bara måste älska! Jag hade en massa fördomar om rasen tidigare, som jag har fått motbevisade varenda en. Stella är en smart och lättlärd hund, hon är lydig och har inga problem att springa med på en 2 timmars tur. Hon kan också ligga och njuta vid ens fötter en dag om det behövs, bara hon får vara med är hon helnöjd!

Stella hade sin första kull behöll vi en liten Fröken Filou. Filou är familjens kelgris, som älskar att sitta i knät och gosa. Vi har även importerat en ungersk tik som heter Wivianne of Kerekehazi Team. Wivi är vårt lilla busfrö, hon far runt och leker när hon inte solar med syrran. Filou och Wivi är verkligen bästisar, och sover alltid tillsammans. 

Vi har köpt in ytterligare en tik som bor hos fodervärdar, hon heter Almásházi Ugatos Ellie. En busig liten dam som har en lite annorlunda kontruktion med länge nos, som vi hoppas kan bidra till aveln i framtiden.

Vill du kontakta mig, maila på asa@devarox.se

bottom of page